torsdag 24 mars 2011

Bröllopssäsong

Engelska stilbloggaren Simon Crompton i en klanderfri dubbelknäppt mörkblå kostym och bröllopsattiraljer (silverfärgad slips och boutonniere) (foto: Permanent Style)

Jag har den senaste tiden fått ett antal mejl som rör bröllop. Vad skall man ha på sig? Vad skall man ha för skor? Det är enkelt, du skall ha på dig den klädsel som anges på inbjudan. För dig som är osäker på vad de olika klädkoderna innebär så har jag tidigare skrivit en artikelserie i ämnet.En svart wholecut är aldrig fel. Här har man festat till det lite med sidenband till skosnören.  (foto: Permanent Style)


I dessa tider händer det dock att folk anger jäkligt märkliga och flummiga klädkoder, typ ”sommarfin”, ”smart casual” och andra tokigheter. Varför är detta knasigt, jo jag tycker att det är det eftersom för mig personligen så innebär ”sommarfin” kanske en ljusbeige dubbelknäppt linnekostym och slips medan det för Kusinen från Landet betyder vita jeans, en ren t-shirt och converse. Risken är att både jag själv och Kusinen kommer känna oss ganska malplacerade. Så skall du ha ett bröllop, ange en "riktig" klädkod. Och skall du gå på ett; följ för fasiken klädkoderna, de är (bland annat) till för att ingen skall behöva känna sig varken uppklädd eller nedklädd! Får du en inbjudan med oklar klädkod, ring och fråga värdparet vad de avser med just "Thailandsinspirerat", "Prinsessa-bröllop" eller vad de nu hittat på!

Till klädkoden "kavaj" kan man om man känner att det är passande bära ett par bruna oxfordskor. Ovan från Anthony Cleverley (George Cleverleys premiumserie). 

Vad gäller skor så är det absolut säkraste kortet är en helsvart blankputsad oxfordsko! Vare sig du är brudgum eller gäst så är det inte dig eller dina skor folk kommer spana in utan bruden (tro mig!). Bröllop är inget bra forum för fashion statements, låt bruden stå i fokus, hon har drömt om detta sedan hon var en liten flicka. Kör den konservativa linjen! 

Äger du ett par svarta John Lobb Garnier II så är bröllopet ett utmärkt tillfälle att lufta dem!

1 kommentar:

  1. Håller helt med dig i det här inlägget! Helt fantastiska dem G&G Deco med sidenband.

    Personligen tycker jag bättre om bruna skor med en viss form av skiftning och djup i nyanserna även om detta skapas med tiden. Cleverleys såg betydligt billigare ut än vad de faktiskt är.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails