söndag 14 mars 2010

Skovård: Så putsar man skorna i Japan

För ett tag sedan så ramlade jag över en video på Youtube där en japansk herre putsade skor. Fast han putsade inte skor som oss vanliga dödliga, sittandes på en pall i hallen eller på golvet i badrummet (min fästmö är en makalös kvinna, men hon har ganska bestämda åsikter om vart skoputsning skall bedrivas). Nej, denna herre pustade skor på ett sätt som skulle få Olympen Hermes att anlita honom för att putsa sina bevingade skor. Inte bara putsade han skorna med en väldig finnes, utan också graciöst och konstnärligt! Videoklippet glömde jag bokmärka och jag lyckades inte söka rätt på det igen, men sedan dök det upp på Leffot N.Y hemsida. Så utan vidare presentation så kommer här videon.

9 kommentarer:

 1. Väldigt inspirerande video när det kommer till skoputsning. Har du någon koll på vad det är för typ av produkter han använder.

  SvaraRadera
 2. Hej Andreas, nej tyvärr, de klipper lite för forrt för att man skall hinna se vad det är för produkter, men kanske någon skomakare kan hjälpa till.. Det finns lite fler klipp med denna kille på Youtube, men jag har inte lyckats snappa upp vad han använder för produkter.

  SvaraRadera
 3. Imponerande resultat! Man blir ju lite nyfiken på vad han använder för något. Jag är ingen specialist på att få upp en fin glans men jag tar väl hand om mina skor i övrigt. För Svenska förhållanden tror jag dock att mina skor är blanka.

  Jag fick tipset av Skomakare Davidson att grunda med en skokräm och att avsluta med polish/wax. Det känns ju som att killen i videon använder samma teknik fast med flera steg.

  Innan Skomakaren rekommenderade metoden ovan hade jag inte tänkt på att använda två sorter vid samma tillfälle. Jag har ännu inte provat så jag kan inte uttala mig. Xms

  SvaraRadera
 4. Daniel Wegan15 mars 2010 22:29

  Endel av produkterna 'ar fran Kiwi vad jag kan se...

  SvaraRadera
 5. Daniel, tack för att du snappade upp det!

  SvaraRadera
 6. XMS, Skomakare Davidson är onekligen en yrkesman som ha´r koll, skall testa det tipset! Tack!

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Tack för din intressanta blogg. Jag bor i Hamburg och här finns flera butiker med högklassiga herrskor. Själv investerar jag dock i Dinkelacker och Vass skor från www.budapester.de, de har ett utmärkt sortiment.
  Hälsningar Lars

  SvaraRadera
 8. Videon fungerade inte, syftar du på denna:

  http://youtu.be/SrzNkhJsJm8

  Mvh

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails