fredag 27 juli 2012

Snygga bälten från Italigente


Mellan strandbesöken så satt jag och slösurfade och hittade några snygga bälten från svenska Italigente.  Jag gillar framförallt det helt naturfärgade bältet här ovan. Riktigt snyggt.

7 kommentarer:

 1. Jag gillar dem också och slog till på ett naturfärgat senast jag var förbi butiken. Särskilt det ljusa får ju snabbt en fin patina.

  SvaraRadera
 2. Tråkigt bara att de följer trenden att hoppa över alla mässings/guld-färgade spännen, vilket gör att bältena inte "går" att bära till guld/guldfärgade klockor eller klubblazrar med mässingsknappar.

  SvaraRadera
 3. De översta två ser ut att enbart vara limmade, stämmer det? Jag har dåliga erfarenheter med bälten utan sömmar. De tenderar att spricka upp i sina två sidor ganska snart, särskilt mitt på.

  SvaraRadera
 4. Per: Eller så är det inga sömmar för att det är en solid läderbit, som sig brukar på bättre bälten. Det tror jag mockabältena är också, och att sömmarna blått är dekoration.

  SvaraRadera
 5. Jaha, det kände jag inte till. Låter ömtåligt, en av finesserna med ett foder är ju att man kan byta det när skärpet blivit slitet.

  SvaraRadera
 6. Foder används oftast när man gör skärp av ömtåligare lädersorter och det innebär inte att det skulle hålla längre än en "solid" läderbit... tvärt om.

  Mats: Ett tips till dig är http://www.equusleather.co.uk/ . Där kan du välja mellan en drös modeller, välja läder (och färg från två engelska garverier, välja bredd och längd och slutligen kan du oftast välja spänne (inkl mässingsspännen och då inte "färgade").

  Skärpet tillverkas på beställning och levereras tillsammans med mkt bra och personlig service inom 1 månad. Har själv ett skärp sen tidigare soch ska beställa två till när jag är hemma igen.

  SvaraRadera
 7. Equus gör kanonfina bälten till ett bra pris! Enda nackdelen som jag ser det är att de endast har rustika bälten, jag har frågat om de kan ta fram ett bälte med ett mer dressat spänne, men ägaren, som är väldigt bra att ha att göra med, har sagt att det är svårt att få tag på.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails