onsdag 6 juli 2011

Sommarinspiration


Under juli så gör undertecknad precis som resten av Sverige; så lite som möjligt.  Med andra ord blir det ganska glest mellan inläggen på Herrskobloggen, men då och då lovar jag att försöka lägga ut en och annan godbit (hoppas jag) om herrskor. 

Sommaren är en tid då loafers, sneakers, tygskor och andra avslappnade skor åker fram. En dag på stranden kan absolut spenderas i ett par randsydda loafers från George Cleverley, javisst, men i ärlighetens namn så duger ett par sköna sandaler lika bra. Man vill ju trots allt inte få fläckar från solskyddsfaktor eller rosévin på sina dyrgripar! Men för er som önskar avnjuta sommaren i stil så hoppas jag att nedan bilder kan vara inspirerande. Trevlig sommar! 

Fina loafers från Marc Guoyt


För er som skall bila i sommar så kanske ett par skor från "originalet" Car Shoes kan vara något. 

Snygga sommarsneakers (jo ibland svär även prästen i kyrkan) från Common Projects

Enklare loafers från Edward Green

För er som tänker vistas i linnekostym eller dressa upp er i något annat sommarfint så kanske en ljusare oxford kan vara något. Tillverkare av ovan sko är Koronya. 

En mycket fin loafer i kapybaraskinn (vattensvin) från George Cleverley (bespoke).

Spectatorn är en ganska utpräglad sommarsko (om man skall gå efter gamla beprövade stilråd). Passar utmärkt till bomulls- och linnekostymer. Ovan ett par John Lobb (London). 

Bilden överst är från Pal Zileris vår-/sommarkollektion 2011.

7 kommentarer:

 1. Trevlig sommar och tack för en mycket bra blogg!

  SvaraRadera
 2. Loafers från Cleverly var SJUK! Har märkt att man ofte ser Cleverly i "exotiska" varianter, är de specialister på dessa typer av skor?

  SvaraRadera
 3. Hej

  Befinner mig i Paris ett par dagar, någon som kan rekommendera en lokal skomakare? Med lite tur kanske man kan göra ett klipp när man ändå är här.

  MVH
  /Leo

  SvaraRadera
 4. http://www.dimitribottier.com/
  http://www.corthay.fr/

  SvaraRadera
 5. Hej

  Tackar för tipsen, får se om jag hinner förbi idag. Var förbi John Lobb & Berluti vid boulevard Saint Germain igår. Men det riktiga guldkornet var Le Bon Marché som ligger på 24 Rue de Sèvres. Det är en galleria där de i bottenplan har en hel avdelning med bra skor. Allt från Crocket & Jones till dyrare märken och en hel del italienskt. Just nu verkar det dessutom vara rea då bla John Lobb hade skor nedsatta från 1100€ till 550€.
  Skall försöka titta förbi idag igen, med lite tur kanske man hittar något som man fastnar för.

  MVH
  /Leo

  SvaraRadera
 6. Hej Leo, låter som bra pris på Joh Lobb, kör hårt!

  SvaraRadera
 7. Perfekt! Jag ska till Paris snart. Tack för bra tips!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails