onsdag 12 januari 2011

Vackra skor – för kärlekens skull?I dagarna läste jag en artikel på DI.se som citerar en rapport från ett undersökningsföretag. Här nämndes bland annat att en ökning om cirka 10% gläder skobranschen . Det största underhållningsvärdet i artikeln var dock att rapporten fastställde att ”var tionde kvinna inte vill dejta män med fula skor”.  Så vill ni öka era chanser att förföra er drömkvinna, gå genast och köp snygga skor! :)

4 kommentarer:

 1. Tjipp!

  Jag gillar din blogg skarpt och jag blir glad när jag läser dina fasta personliga åsikter (som jag delvis inte delar).

  Själv har jag blivit en flitig användare av Galoscher på grund av att jag gärna bär mina skor inomhus, samt ibland struttar omkring i dansskor. Men det är ju mest en epoksak eftersom jag håller mig till att försöka efterleva en sekelskiftesstil. Och just där har jag ett problem som jag tänkte rådfråga dig om.

  Just nu har jag inga särskilt exklusiva skor i min garderob. De finaste jag har är två par tunna antika kängor varav det ena paret är av en märklig modell. Kolla gärna in dem på min blogg om du kan sätta nån stämpel på dem, jag lade upp dem i december.

  Annars har jag snygga men halvtaskiga skitskor. Ett par Oxfords från Loake (snygga, men kommer nog inte hålla så länge)
  Ett par Chelsea boots från Loake (ehm, jag använder dem nog för mycket till kläder som antagligen förtjänar bättre men de är de jag bryr mig nästan minst om).
  Sen har jag ett par mirakulöst långlivade skitpjuck i oxfordkängemodell som inte är randsydda.
  Utöver detta 30-talskängor och lite bruna omärkvärdiga slitåslängs.

  Men nu vill jag ta tag i saker och skaffa mig lite two-tones och knäppkängor. Men jag står inte ut med formgivningen på dagens tår, de långa som slutar kantigt och sluttande, känns alldeles för italienskt (Jag avskyr italienskt).
  Så jag måste väl antagligen beställa skor, framförallt om jag vill ha knäppkängor. har du någon erfarenhet eller insikt om de Stockholmska skomakarna? Jag tänker på Framåt i Gamla Stan och Andersson's på Hantverkargatan.
  Bör jag annars vända mig åt England eller finns det jag vill ha som konfektion nånstans.

  Snälla Shoeman, hjälp mig.

  Förtvivlad Edwardian.

  SvaraRadera
 2. Kul att du gillar bloggen! Man ska inte hålla med folk i för stor utsträckning, det är en dålig svensk vana! :) Galoscher är anskrämligt, men däremot gillar jag ”spats”, vad detta nu heter på engelska!

  Knäppkängor tillverkas fortfarande, framförallt Centraleuropa (Unger, Österrike). Det skall finnas en bra tillverkare i Venedig också men kan ej minnas namnet på denna bottier.

  För rustika skor som inte förändrat sig så mycket senaste 100 åren, kolla in Vass (från Budapest). Även Alden kommer med många ”arkivinspirerade” modeller som de hämtar från slutet på 1800-talet fram till 50/60-talet men dessa brukar gå åt fruktansvärt fort.

  Vi skall vara tacksamma för italienarna, de förvaltar på ett gott sätt den skräddarkultur som är utdöende i resten av västvärlden, även i England så lever de riktiga "bespoke"-skräddarna på lånad tid tror jag.

  SvaraRadera
 3. Kul och intressant blogg! Har en fråga men först lite bakgrund.
  Jag har nyss börjat bygga en skogarderob med kvalitetskor och har hittills en mockachuckka Loake 1880 och två par Crockett & Jones, Chelsea och Connaught i chestnut. Mina första bruna skor i livet som jag är sjukt nöjd med, fattar inte att jag klarat mig utan innan :-) Sen har jag ett par mörkbruna C&J Northcote snörkängor som jag nyss köpte, kändes som rätt årstid för det.

  Nu till frågan. Nästa sko på inköpslistan är ett par svarta oxfords och jag funderar på vad jag ska välja. Detta är ju en sko som jag troligen kommer att ha "för alltid" och är då beredd att betala lite mer. Som du märkt är jag lite svag för C&J och har funderat på någon modell ur Handgrade-linjen men samtidigt är jag sugen på att pröva nåt annat märke. En dröm skulle ju vara ett par G&G Oxford men de känns lite dyra. Har kollat lite på Lodger som har några snygga modeller men har hört att kvaliteten inte motsvarar priset.

  Vad tror du om detta och har du något tips på tillverkare med bra kvalitet/pris-ratio. Kanske C&J Handgrade är det bästa valet??

  SvaraRadera
 4. Hej Joakim, tack för det.

  Personligen är valet lätt: Jag såg G&G's oxfordsko "Cambridge" i svart läder inne hos Hans Allde och den var ruggigt snygg. Kolla denna och gå sedan till Grafford och testa C&J's motsvarighet. :) Skippa Lodger och Loake om du nu börjat vandra uppåt på kvalitetsskalan.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails