fredag 14 januari 2011

Skor från Portugal - Carlos Santos


I min strävan efter att finna intressanta skotillverkare hittade jag nyligen en portugisisk tillverkare som heter Carlos Santos. De har som så många andra tillverkare olika linjer med olika priskategorier, från ca €300 för den enklaste serien randsydda skor, till en ”benchmade”-serie för runt €750. Namnkunnige Marc Guyot, som ni som följer bloggen har fått se en del av i tidigare inlägg, är inblandad i projektet. Skorna tillverkas i en fabrik ägd av Zarco, en av de större tillverkarna i Sydeuropa, som även tillverkar skor åt bland andra Loding. Skornas distribution verkar vara begränsad till Sydeuropa. Om någon springer på denna tillverkare vore det intressant att få höra era åsikter.Formmässigt så faller de mig inte 100% i smaken, det är något med lästerna, men det är kul att se att det kommer nya intressanta varumärken som kan utmana skräptillverkarna!
Samtliga bilder från tillverkarens hemsida.

7 kommentarer:

 1. Intressant märke! Tycker särskilt att bild 3 ser väldigt bra ut!

  Tycker att du gör ett väldigt bra jobb med bloggen. Jag hade dock tyckt att det hade varit roligt att se lite av din egen skogarderob.

  Keep up the good work!

  SvaraRadera
 2. Roligt att se något som inte är brittiskt. Att alla är nöjda med sina engelska skor från de bättre tillverkarna är minst sagt tydligt.
  Jag skulle gärna läsa mer om andras erfarenheter av franska och spanska tillverkare. Har någon hunnit nöta i några år på ett par från Berluti, Yanko eller för den delen Paraboot.
  Ett inlägg om eventuella regionala skillnader i tillverkningsmetoder och skofilosofier skulle vara mycket intressant att ta del av.

  SvaraRadera
 3. En demontering av en av deras skor finns på:
  http://depiedencap.eu/spip.php?article145
  Översättning, Google translate:
  http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fdepiedencap.eu%2Fspip.php%3Farticle145
  Även en demontering av enLoding sko:
  http://depiedencap.eu/spip.php?article146
  Översättning:
  http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fdepiedencap.eu%2Fspip.php%3Farticle146

  "In conclusion, we can say that the manufacturing quality of this shoe does not justify its price. Indeed, some construction details (particularly the layer of "paper" under the slipcase and the reinforcing fibers under the falls) that were found in a shoe "Loding" removed the same day it can be concluded with a certainty to manufacture by the same factory (Zarco, Portugal). However, these two shoes are priced quite different in their disassembly showed no obvious differences in quality."

  SvaraRadera
 4. Anonym: BRA TIPS, tack! Pappersinlägg i skor gillar vi INTE! Efter att ha läst artikeln blev mitt intresse genast kyligare. Jag tycker att kvalitetstänket skall gå igen i alla produktlinjer, här har man uppenbarligen fuskat, och vad är det som säger att man ej fuskat även i de dyrare produktlinjerna?

  Oscar: Hej och tack. Jag är inte en person som gillar att stå i rampljuset, och det är en egenskap som smittat av sig på mina skor. ;)

  W: Majoriteten av kvalitetstillverkarna återfinns i just England, det är därför det är en övervikt av dessa skor i bloggen. Men även franska, amerikanska, spanska och amerikanska skor har fått en hel del utrymme, jag föreslår att du söker på bloggen (finns en sökruta) efter tillverkare såsom Corthay, Alden, Carmina för mer bredd.

  SvaraRadera
 5. Mycket original. Det förtjänar verkligen uppmärksamhet.

  SvaraRadera
 6. Tack för en bra blogg. Har inte testat just detta märke, men jag reser mycket till Lissabon/ Portugal och passar på att köpa skor där. Bra kvalitet till mycket bra pris, eftersom de fortfarande tillverkar kvalitetsskor i Portugal (även en del brittiska märken producerar där har jag hört). Jag är ingen expert på hur skorna ser ut inuti, men gillar utsidan. Har även en del spanska skor men gillar de portugisiska mer, för designen och för att lädret ofta är från Italien som är bra på skinn. Sammanfattningsvis gillar jag kombinationen klassisk brittisk design, med italienskt skinn tillverkade i Portugal.

  SvaraRadera
 7. Till W: prova den anrika franska tillverkaren Aubercy. Väldigt fin design och hantverk. Jag har provat både Lobb och Aubercy och tycker att Aubercy håller bättre kvalitésmässigt. Tyvärr har de endast två butiker i Paris, säljs inte heller utomlands, så man måste åka dit för att handla. Själva besöket på Aubercy är en upplevelse, på ett mycket positivt sätt. Hemsida: http://www.aubercy.com/
  Det viktigaste är dock att en viss skomodell passar väl dina fötter, det är svårt att hitta "sin" tillverkare. Just brittiska skor är för stora i höjd för mina fötter. Det är kanske av denna anledning jag blev fascinerad av Aubercy. Deras skor känns att vara sydda för min fot.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails