onsdag 24 november 2010

Julklappstips


Det börjar närma sig jul. Denna tid är något som vissa ser fram emot redan innan de sista julskinksresterna tagit slut i kylen. Andra fasar inför hysteriska shoppingturer och jobbiga släktingar hela året. Jag tillhör nog majoriteten, den kategori som nu i november börjar tycka att det skall bli ganska mysigt med juldekorationer och alla de lampor som tillhör julhandeln. Det hjälper att sprida glädje och ljus i en tid då Kung Bore regerar oss med hjälp av Mörker och Kyla .

Diamanter må vara kvinnans bästa vän men kashmir är inte heller så pjåkigt. Dessutom funkar det bättre mot kylan.

Jag använder gärna Internet för att handla mina julgåvor. Oftast brukar det bli en sväng förbi någon av de utmärkta herrekiperingsbutiker här i Stockholm för att köpa presenter till männen i familjen.  Men i år har jag faktiskt tänkt handla alla mina julklappar online. Nu skall jag inte tråka ut er med alla mina julklappsköp, utan enbart avhandla julklappstips som någorlunda rör kläder och skor. 

Mjuka klappar till Shoeman? Ja tack!


Så här kommer några tips till er som planerar inhandla gåvor till kläd- och skointresserade släktingar.

Bok: "Dressing The Man" av Alan Flusser. En utmärkt bok för den som börjat intressera sig för tidlöst herrmode. Boke går igenom grunderna och mer därtill.

Bok: "Bespoke – The Men’s Style of Saville Row" av James Sherwood. En ganska ny bok som innehåller intressant läsning om ”The Row” och klassiskt herrmode. Lämpar sig även som snygg coffee table -bok.

Bok: "Handmade Shoes for Men" av Laszlo Vass. Mycket intressant läsning, ett måste för alla skointresserade.

Bok: "Take Ivy" av Shosuke Ishizu. En handbok i att klä sig preppy. Ligger till grund för hela ”Ivy Style”. Det finns inte en designer på Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Gant etc som inte har lusläst den här boken pärm till pärm.

Bok: "Cary Grant – A Celebration of Style" av Richard Torregrossa. Kanske den stiligaste karln som gått i ett par skor. Se och lär mina herrar!

Tidning: The Rake. Detta är den enda tidningen av klass avseende klassiskt herrmode. Går inte att köpa i Sverige, men prenumeration och back issues går att beställa på www.therakeonline.com . Perfekt julklapp!

Accessoarer: Norska Berg & Berg har ett mycket bra utbud och en stilig hemsida där du kan handla allt från kashmir-halsdukar till Bresciani-strumpor.

Accessoarer: Equus Leather har utmärkta casual-skärp

Accessoarer: Drakes har det mest inom accessoarer.

Accessoarer: Lochcarron of Scotland har en bra webbshop med mycket fina kashmirartiklar. Lochcarron är medlem i respekterade Scottish Cashmere Club som är en sort kvalitetsstämpel för kashmirtillverkare.

En bok för alla skofreaks där ute.


Kanske blir det även en julklapp till dig själv. Ovan Marc Guyot "Niven"

3 kommentarer:

 1. Sannerligen en intressant blogg!
  Man får hoppas att fler av det kvinnliga könet läser bl.a. detta inlägg och inspireras av The Rake-tipset. Absolut en perfekt julklapp!

  Keep up the good work. Tittar in då och då och njuter lite av alla skor, med tillbehör.

  Vänligen,
  "Dandy"
  Hela vägen från dandylionpages.wordpress.com

  SvaraRadera
 2. Tack för en kanonblogg,

  Skulle verkligen uppskatta en artikel specialiserad på svarta oxfords med mycket bilder och inköpsställen. I min bransch (advokatbranschen) är det nämligen mycket konservativt och svårt att hitta riktigt snygga acceptabla skor! Förstår att detta kanske inte är lika intressant som mer udda skor, men skulle vara väldigt uppskattat!

  SvaraRadera
 3. Tack båda två för de orden.

  Till Patrik så kan jag säga så att jag faktiskt skrivit en liknande artikel, vänligen se: http://herrskobloggen.blogspot.com/2010/03/skor-till-kladerna-mork-kostym.html

  Kanske blir det en mer djupdykande artikel i ämnet dock, vem vet.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails