söndag 24 mars 2013

St. Crispin's Trunk Show

St. Crispin's (foto: Leather Soul)
Först ut var Gaziano & Girling och nu ansluter sig även St. Crispin's till trenden att hålla Trunk Show i vårt stora men glest befolkade land. Intressant trend på många sätt. Hur kommer det sig att lilla Stockholm har fått sådan uppmärksamhet från tillverkare som i vanliga fall endast besöker metropoler som Singapore, New York, Los Angeles, Paris, etc? Är det ett fåtal entusiaster som driver på utvecklingen eller står en bred efterfrågan bakom fenomenet? Ryktet säger att även fler tillverkare står på tur.

St. Crispin’s håller sin trunk show tillsammans med spanska budgettillverkaren Meermin. Meermin producerar sina skor i Kina men formspråket påminner en hel del om Carmina, och inte är det så konstigt, det är nämligen så att det är några i familjen Albaladejo som ligger bakom Meermin. Mig veterligen finns ingen återförsäljare i norra Europa utan man får söka sig företagets hemsida eller butiken i Madrid om man vill inhandla dessa skor. Även fast Meermins läster och modeller är vackra så blir man alltid misstänksam när ett par skor kostar ca 1300 kr. Det är svårt att tillverkar ett par kvalitetsskor under ca 2500-3000 kr, och Kina har inte samma kunskap kring produktion av kvalitetsskor som man har i Europa.

Man kan även undra hur Meermin/St. Crispin’s tänkt när de satt upp en gemensam trunk show? Den ena tillverkaren tar 1300 kr för sina skor och den andra nästan det tiodubbla, runt 12000 kr får man räkna med att få hosta upp för ett par SC. Ligger de så långt ifrån varandras målgrupper att de känner att de inte behöver vara oroliga för att kannibalisera på varandras kunder?

Mer info om St. Crispin’s/Meermins trunk show finner ni här:
http://www.facebook.com/events/141921235983218/


St. Crispin's (foto: Leather Soul)
Meermin (foto: Meermin.es)


6 kommentarer:

 1. Härligt med saint crispins!

  Jag pratade förövrigt med phillip car som jobbar där för några veckor sedan som hintade om att det snart kan dyka upp en återförsäljare i stockholm...

  SvaraRadera
 2. Jag vill inte vara petig men att skriva att det kostar det tiodubbla innebär att man dubblar tio gånger, d.v.s. 20 gånger priset och det är det inte. Det du menar är att Meermin (som för övrigt fanns i Barcelona i våras) kostar en tiondel av Saint Crispins alternativt att Saint Crispins kostar tio gånger mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Inte för att vara petig"... :)

   Radera
  2. Inte för att vara petig, men att dubbla tio gånger är inte detsamma som 2 gånger 10, utan 2^10 vilket blir 1024

   Radera
 3. Jag har en fråga som väl inte hör direkt hemma under den här rubriken, men i brist på bättre ställer jag den ändå, i förhoppning om ett som vanligt kunnigt svar.

  På besök i London stötte jag på den där nyöppnade butiken tillhörande det finländska The Left Fott Company som erbjuder en form av datorbaserad måttanpassad sko i ett stort antal variationer.

  Vad vet du om kvaliteten på dessa skor?

  SvaraRadera
 4. Nu börjar bli dags för nya inlägg tycker jag ;)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails