måndag 2 januari 2012

Läsarundersökning: vem gör vackrast skor

Gott nytt år kära vänner! Ni får ursäkta att det varit lite glest mellan posterna den senaste tiden, men julen är en hektiskt tid så bloggen har tyvärr fått ganska låg prioritet.

Innan det nya året så ändrade jag i designen på Herrskobloggen, jag hoppas att ni tycker att det designmässigt blivit ett lyft. Tyvärr har det medfört att läsarundersökningar och andra "gadgets" fallit bort. Google släpper förhoppningsvis stöd för detta inom kort!

Vi fick en delad vinnare gällande läsarundersökningen "Vem gör vackrast skor". Se nedan för resultat:

1:a - Gaziano & Girling och Crockett & Jones
Gaziano & Girling "Burnham"
Crockett & Jones "Edgware"
2:a - Edward Green
Edward Green "Westminster"

3:a  - John Lobb

John Lobb "Becketts"

Från ett rent personligt perspektiv så tycker jag nog det är lite orättvist att Crockett & Jones kom delad etta med tanke på startfältet. I min mening gör Crockett & Jones mycket snygga skor, men inte i klass med Gaziano & Girling, John Lobb och Edward Green. Men som Andreas Weinås skrev i en kommentar under pågående tävling: många röstar för att "legitimera sitt eget köp". C&J tillverkar dock även som Weinås påpekade i sitt inlägg kanske snyggast skor i prisklassen. Detta håller jag med om, men vill tillägga Carmina Shoemaker i samma prisklass (som dock tyvärr ej finns i Sverige ännu). 

13 kommentarer:

 1. Nog en rimlig analys du gör med C&J. Personligen har jag dock mycket svårt för G&G och deras design - passerar gränsen över till ett skådespel för mig. Delad etta för mig skulle vara EG och Vass.

  Har hört mycket gott om Carmina men måste säga att jag blev besviken när jag besökte deras butik. Många vackra skor men tyckte finishen saknade en del att önska. Beror ju givetvis på vad man jämför med, i klass med C&J BG, absolut, men vissa har t o m jämfört dem med EG och det tycker jag är rent löjeväckande.

  SvaraRadera
 2. Jag röstade på Carmina. Äger själv ett antal C&J men även ett par Carmina inköpta i butiken i Palma. Anledeningen till min röst är att jag tycker de har störst bredd när det gäller snygga skor. Ingen snack om att G&G har ett par som kommer på plats 1-3 av alla skor men sen tycker jag de också har en del skor inte inte är lika snygga. Undersökningen var ju ändå om vackrast skor, inte mest prisvärda etc :-)

  Kommer detta år att uteslutande satsa på att köpa skor från Carmina då jag är rätt ofta i Spanien. Ett par double monks i mocka och ett par chukka i cordovan står överst på listan.

  SvaraRadera
 3. Såg att Carmina nu finns i Norden. I Köpenhamn, närmare besetämt. http://www.parterre.dk/

  /F II

  SvaraRadera
 4. Kan man köpa/titta på Vass någonstans i Sverige? De gör fantastiska skor, särskilt F-lästen är riktigt fin.

  SvaraRadera
 5. Skön blogg! Har nyligen hittat hit och tycker du gör ett fantastiskt jobb.

  Vad menar du med vackrast? Vad är det för fråga? Converse kan, enligt en viss population, till det yttre vara vackrare än ett par C&G-skor. Ställ frågan till en högstadieklass och du får ett svar, ställ frågan på skomarknas årskonvent och du får ett annat svar. Att säga att C&J-skon placerade sig omotiverat högt är att signalera att du egentligen ställer frågan "Vilken sko är vackrast och håller absolut högsta kvalité". Då blir ju frågan om alla vet att C&G håller högre kvalité än C&J.

  Gör en pilotstudie nästa gång och omformulera din fråga om den inte svarar på det du är ute efter.

  Jag ska tillägga att jag inte läste inlägget om undersökningen och vet inte exakt hur du formulerade syftet med undersökningen.

  SvaraRadera
 6. Hej Jonas E; endast 7-8 tillverkare var med i undersökningen, det var inte en öppen fråga. Converse fanns ej med bland dessa tillverkare. Kul att du gillar bloggen.

  Per; Nej, Vass finns ej i Stockholm. Berlin är nog närmsta inköpsställe.

  Anonym: Yes, Carmina finns i Köpenhamn. Det ryktas även om en Carmina-butik i Stockholm snart också, men det är inget jag fått bekräftat.

  SvaraRadera
 7. Per, rekommenderar en resa till Budapest. Enkelt att hitta bra resor och hotell, bra mat samt den riktiga butiken med bäst priser.

  SvaraRadera
 8. Tack för tipset! Vad snackar vi då för priser? Vass' hemsida är inte så vass...

  SvaraRadera
 9. Per, här är deras prislista: http://www.vass-cipo.hu/Arlista/VassCipoArlistaEng.pdf
  Har för mig att jag faktiskt upplevde det som något billigare än de angivna priserna och forinten har ju faktiskt inte varit så stabil på sistone så kan nog vara bra läge.

  SvaraRadera
 10. Någon som har erfarenhet av skor från Italigente? Jag införskaffade ett par svarta Oxfords ,från Italigente, för några veckor sedan men har bara haft tillfälle att använda dem vid ett tillfälle.

  Tack för en trevlig blog
  Peder

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min uppfattning av Italigentes nya modeller är uteslutande positiv. Självklart inte i G&G eller Lobb klass men i min mening ett jämbördigt alternativ till C&J benchgrade eller Carmina.
   Självklart är det två helt olika typer av tillverkning ( C&J och Carmina satsar mycket på slitstyrka och randsöm medan Italigente har ett mer italenskt synsätt med fokus på finish och en lättare Blake Rapid konstruktion likt Sutor eller Berluti. ). Handlar i min mening mest om personlig smak och jag själv äger par från bägge tillverkarna.

   Radera
 11. Hej Peder, Italigente har höjt sig ett snäpp verkar det som, men har ej kollat in de nya modelelrna närmare. De har en egen butik i Göteborg nu...

  SvaraRadera
 12. Hej Andreas, vad har du för information / kunskap som backar det uttalandet? Att de höjt sig ett snäpp är en sak, men kommer de verkligen upp i klass med dessa tillverkare? C&J och Carmina är båda väldigt högt ansedda tillverkare av randsydda skor. Italigentes ethos blir tyvärr lidande när man tillverkar vinter/höst-kängor enligt blake/rapid-metoden som i mitt tycke lämpar sig bäst till nätta sommarskor. Jag har svårt att motivera ett köp av ett par Italigente när ett par randsydda Carmina ligger ett par hundralappar under Italigente i pris. Men jag är öppen för argument för Italigente, det vore kul att se ett svenskt företag lyckas ta fram en konkurrenskraftig, vältillverkad sko. Jap hoppas framförallt att de kan börja med randsydda skor...

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails