måndag 21 maj 2012

Sommartider


Sommaren innebär att vi förpassar kraftiga longwings och kängor till garderoben och får ta fram slippers, loafers och andra härliga sommarskor. Och vi får även utrymme att experimentera med klara somriga färger. Här kommer lite sommartips på fina skor nu när värmen kommer.

Edward Green lanserade ganska nyligen dessa "travel slippers". Modellen heter "Purbeck". 

Klassiska mockasiner från Carmina. Mockasiner görs i ett helt läderstycke och sedan limmas en sula fast på undersidan. 

Observera att många slippers och loafers inte är randsydda utan ofta tillverkade enligt enklare tillverkningsmetoder som  medför en nättare men inte lika slitstark sko. Prislappen brukar dock lyckligtvis ligga på ungefär hälften. I vanliga fall brukar jag ju ivrigt, på snudden till fascistiskt :) förespråka kvalitet, kvalitet, kvalitet men när det gäller sommarskor som har lite slit och släng-karaktär så tycker jag att man kan tillåta sig själv att tänka lite mer kortsiktigt. 

För ett randsytt alternativ kan man med fördel kolla in exempelvis Gaziano & Girlings loafers. Det ryktas även på Styleforum om att G&G skall komma med en enklare linje slippers eller Albert-slippers. Ovan modellen "Nice". 


Jag har i vanliga fall lite svårt för tofsloafers men måste erkänna att jag har mjuknat lite efter att ha sett hur Gaziano & Girling exekverar sina. Ovan "Corniche". 

Slippers gör sig jättebra i mocka, här en oxblodsfärgad slipper från John Lobb.
John Lobb "Albert-slippers". En utpräglad inomhussko, men kan med fördel bäras på verandan med ett glas rosé  i ena handen och grillvanten på den andra.  :)Bilden högst upp kommer från Pal Zileris sommarkollektion för 2012.
5 kommentarer:

 1. G&G-skon är fruktansvärt fantastiskt snygg. Alfred Sargent har en sko i sin handgradelinje som är lik G&G-skon och är även den obeskrivligt snygg. Gogo tassels.


  /För ung för tassel?

  SvaraRadera
 2. Ni måste skämta!

  SvaraRadera
 3. Jag håller inte alls med egentligen utan tycker att sommaren också är en tid för kvalitetsskor :) Finns många fina alternativ med durksydd konstruktion eller blake/rapid som lämpar sig bra för sommaren. Glöm inte heller Castaner som gör fina espadrillos, när skor i skinn är för varmt! Just slippers kan väl iofs vara läge att inte lägga för mycket pengar på om man ska ha dem utomhus...

  SvaraRadera
 4. Man får nog kalla samtliga ovan skor för kvalitetsskor även fast inte alla är randsydda. :)

  SvaraRadera
 5. Den skosort jag ofta använder på sommaren är så kalalde "driving shoes". Mockasiner kanske man kan kalla dem. Mjuka i lädret, som ofta är mocka, och med gummiprickar som sula. Såg i veckan J.P. Tod´s driving shoes på Harrod´s i London. Ett 20-tal olika sorter i alla färger man kan önska sig och med ferrariröd insida om det skulle passa.

  John Lobb Paris på Jermyn Street har även dem finfina driving shoes men till det dubbla priset (ca 500 GBP).

  Var även inne på Car shoes på new Bond St. - en affär med bara driving shoes. Liknande priser som JP Tod´s.


  /S.R.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails