måndag 5 december 2011

Gaziano & Girling i stingrocka

Som ni vet så har jag en förkärlek till den engelska tillverkaren Gaziano & Girling. Nyligen så såg jag nedan par som postats i en tråd på Styleforum. Jag kunde inte motstå frestelsen att posta dem även här.

På bilderna ser ni något så läckert som ett par Gaziano & Girling Deco-skor i svart stingrocka. För er som inte är bekanta med Deco-linjen så är detta G&Gs premiumlinje. Modellen heter Deco Cooper. Stingrocka är ett mycket segt material och man gör därför tydligen på Gaziano & Girling inte dessa skor i något annat utförande än just whole cut.
6 kommentarer:

 1. First impression: beluga shoes?

  Finner mig själv sitta stirrandes med dimmigt abstrakta känslor inför dessa ... svårplacerbara... s k o r ? Läckra; ja... men också något svårplacerade för min del. När, var, hur och med vad? Å ena sidan kommer jag på mig själv med att para ihop det med olika stilar bara för att se om det skulle gå att använda dem till vardags, å andra sidan gränsar de på något sätt till chockerande. I'm guessing this is one of those fascinating, borderline mesmerising, items that in time grow on you... (?)

  Spännande ny design på bloggen förresten!

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt läckra. Som jag förstår det är det inte segheten utan de hårda fjällen som gör att wholecut är den enda görbara modellen. Varje liten rund fjällbit är så hård att nålar bryts och på grund av detta kan man inte sy raka sömmar, och brogues är inte att tänka på. En modell med så få sömmar som möjligt blir den uppenbara lösningen.

  SvaraRadera
 3. Fredrik Alexandersson3 februari 2012 16:42

  Här finns en sko till i stingrocka.
  Dock så är inte hela skon i det materialet, men den är snygg ändå.

  http://www.shoepassion.de/kollektion-extravagant/no-337.html

  SvaraRadera
 4. ^ Skon ovan finns helt i stingrocka också (dock ej wholecut), under annat namn. På rea (utplockade storlekar) kostar den 442 euro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag mycket svårt att tro, Deco gärns inte i annat än "made to order". Men kanske har G&G gjort en modell i stingrocka som säljs ut av någon återförsäljare? Om tipset skall vara användbart får du gärna inkludera en länk :) Skorna ovan ÄR dessutom helt i stingrocka.

   Radera
 5. Pilen pekade på inlägget ovanför (Fredrik Alexandersson).

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails