lördag 14 maj 2011

Gaziano & Girling Trunk Show hos Hans Allde

Gaziano & Girling Trunk Show hos Alldes

I veckan hade jag förmånen att få skåda en stor samling Gaziano & Girling hos Hans Allde. En informell Trunk Show hölls i förra veckan och skorna har sedan dess stått kvar hos Hans Allde. För er som ej känner till denna instans inom svensk herrmode så är det en boutique som ligger en bit åstad på Birger Jarlsgatan, bortom gyttret och alla kedjor. Det enda som skvallrar om denna gömda pärla är en diskret brun skylt samt ett ganska sobert dekorerat skyltfönster. Butiken, som funnits sedan 50-talet, drivs idag av Lars Allde, Hans Alldes son. Tillverkare som Belvest, Zegna, Boglioli, Borelli, Corneliani och Rubinacci ryms här tillsammans med en ganska imponerande samling modeller från Gaziano & Girling. Totalt har Hans Allde sju GG-modeller på hyllan (tre nyligen anlända; Hove samt två loafers i något specialutförande, vet ej vilken grundmodellen är). Utöver det så har man i skoväg bland annat ”originalet” Car Shoe som man nyligen börjat ta in, Church’s samt några italienska tillverkare av mindre intresse för mig som skodyrkare.

Lars Allde utanför butiken hans far grundade (foto: Manolo)

Det mest intressanta var såklart att få se Deco-linjen. Den nya Deco-lästen är verkligen ett under att skåda och majoriteten av modellerna får det verkligen att vattnas i munnen på en (och plånboken svettas). Det är svårt att förstå hur man kunnat tillverka en randsydd sko så oerhört elegant och slimmad.

Det är inte varje dag man ser en sko i alligatormocka!

En glädjande nyhet är att Hans Allde kommer att ta in ett ännu större utbud av G&G till hösten och att man tar in en serie i storleken 6.5 – 11. ”Vi har haft en hel del kunder som velat beställa "made to order" av oss men på grund av att vi bara haft storlekarna 8.5-10.5 inne så har vi inte kunnat tillgodose alla kunder som är osäkra på sin storlek” säger Lars Allde.  ”En nyhet är även att G&G börjat med en så kallad Stock Line med endast 6-8 veckors leveranstid, vilket är en klar fördel jämfört med de 5 månader man måste vanligtvis behöver vänta om man beställer enligt det vanliga made to order-programmet”.


 Vi kan bara hoppas att fler butiker vågar satsa på kvalitet och klass! Vem vet, kanske får vi se Corthay, Edward Green eller John Lobb i Stockholm någon gång? Drömma går ju! 

Hove - en av de nya G&G-modellerna hos Allde.

3 kommentarer:

  1. Översta bilden: Ett smörgåsbord som heter duga!

    SvaraRadera
  2. Apropå det sistnämnda om John Lobb kan jag komma med det eventuellt glädjande beskedet att Alexander Marchesan "nyöppnar" sin butik i sturegallerian, som - såvitt KING:s modereporter uppfattat det - ska erbjuda skomärket i fråga. Nämnvärt är att vi enbart talar om vintage-produkter. Så du får kanske fortsätta att drömma...

    SvaraRadera
  3. Hej Martin, japp jag såg det i helgen, jag blev väldigt uppspelt först, sen insåg jag att det är var en second hand-butik. Lite som Herr Judit Sibyllegatan känns det som?

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails