måndag 6 september 2010

Sula om kvalitetsskor

(foto: Permanent Style)

Herrskor av hög kvalitet håller i decennier. Men de är, precis som ett fint urverk eller en bil, i behov av service med jämna mellanrum. Beroende på hur mycket man använder skorna så varierar det hur ofta de bör "skickas på service". De allra bästa skotillverkarna i Europa föredrar självklart att man sänder in skorna till dem för bästa möjliga resultat. Det finns få skomakare i Sverige som skulle våga sig på de mest exklusiva skorna och kunna garantera en nöjd kund.

Jag har aldrig haft nöjet att se på när en kvalitetsko sulas om, så det var med stort intresse jag läste artikelserien "How great things age" hos "Permanent Style" av Simon Crompton, som utöver denna blogg även skriver för "The Rake" (The Rake är det enda magasin för män som gillar klassiska herrkläder värt namnet).

Läs och njut!

Del 1: http://permanentstyle.blogspot.com/2010/05/how-great-things-age-edward-green-1.html
Del 2: http://permanentstyle.blogspot.com/2010/05/how-great-things-age-edward-green-2.html
Del 3: http://permanentstyle.blogspot.com/2010/05/how-great-things-age-edward-green-3.html

4 kommentarer:

 1. Väldigt intressanta artiklar! Del 2 finns på den här länken:

  http://permanentstyle.blogspot.com/2010/05/how-great-things-age-edward-green-2.html

  SvaraRadera
 2. Tack Oscar för att du påpekade att det kan vara en bra idé att länka samtliga artiklar i serien.

  SvaraRadera
 3. sitter och letar efter jodphurs, är tjej förövrigt. Köpte mig ett par av vad jag trodde var kvalitets jodphurs i paris för runt 1600 förra vintern som jag totalt gick sönder, eller av dålig kvalite- slet ut. Limamt fast sulan, sulat om, klackat om, och nu är dragkedjan sönder. Vet inte om renoveringsobjektet är värt att spendera mer på men,,, svårt att skiljas!

  SvaraRadera
 4. Louise, du kan ju alltid ta en titt i Carminas butik om du besöker Paris i gen. Det är en Spansk skotillverkare som gör randsydda kvalitetsskor även för damer. Kostar dock lite mer än 1600.
  http://www.carminashoemaker.com/eng.html

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails