tisdag 1 december 2009

En lämplig Skogarderob - del 6 wildcards

Det här blir sista delen i En lämplig skogarderob. Och nu skall vi flumma till det lite. Här kommer några sköna wildcards som du kan skaka fram vid olika udda tillfällen då du vill skapa hoolabaloo kring dina flamboyanta skor! Dessa skor är kul att ha i garderoben men är man inte cirkusdirektör eller rockstjärna så har man begränsad användning av sina wildcards.

Ett par two-tone Aubercy Derbyskor. Passar nog lämpligast på en rockbandssångare.


Church's oxfords i brougesutförande. Sandhamn: ja. Utö: nej.


Här har vi ett par extravaganta skor som enbart en riktig playboy eller filmstjärna skulla kunna klara av att bära upp, självklart från Pierre Corthay. Observera lila foder och snören.


En mondän herre skulle klara att bära upp dessa gröna Oxfords från Edward Green. De minst extrema av vårt urval, och säkerligen en snygg komob till en tweedkostym. Men ärligt talat, vill man lägga 6000 kr på ett par gröna skor?

Kan någon ringa Bryan Ferry och meddela honom att hans skor är klara för leverans! Från Pierre Corthay.


Här har vi ett par skräddarsydda oxfordskor i stingrockaläder (!) från Tony Gaziano. Steve Irwins förstahandsval om den galne karln överlevt sin incident med stingrockan kanske? Gick jag över gränsen där?

7 kommentarer:

 1. Vilka smycken, det krävs en hel del personlighet för att bära dessa juveler. Hittade en intressant sko på nätet som tyvärr bara gick att beställa bespoke. Detta kan eventuellt bli årets stora skoprojekt för min del som det känns, vad tycks om designen? http://www.wsfoster.com/shop/Bespoke+Gallery/Bespoke+Shoes/Straight+galosh+Oxford+2090.html

  SvaraRadera
 2. Hej Lovis,

  Grejen med bespoke är att du kan designa din helt egna sko. För att du skall få dina "moneys worth" skall det vara en helt unik modell, som du själv tagit fram tillsammans med tillverkarens input/tips om man är oerfaren och gör sin första bespoke. Så blir inte fallet med denna sko. Den modell du visar här kan du beställa som made-to-order från både Edward Green eller Gaziano & Girling för runt £700, och antagligen från W.S. Foster också. W.S. Fosters ready-to-wear, och jag tror även made-to-order, produceras dock av Crockett & Jones.

  Mitt tips är att vänta med bespoke och köra made-to-order för just denna modell. Kolla in exempelvis Gaziano & Girling Warwick eller Edward Green Andrew.

  /Shoeman

  SvaraRadera
 3. Hej och tack för ett bra svar. Har kollat med WSF om man kan beställa dem made to order, men fick nej. Vad jag är ute efter är just en blandning av oxford och balmoral...och det ska se bra ut. Tror du att modellerna du nämner verkligen funkar, la märke till att tex hälen skulle bli kalv. Otroligt inspirerande idé, man kan ju bli sin egen skodesigner :)

  SvaraRadera
 4. ...kollade in Warwick modellen och ska ta enn kontakt med G&G nästa vecka efter att jag tänkt igenom hur jag vill ha det. Sort tack för din hjälp, trodde aldrig att jag skulle köpa ett par G&G, men någon gång ska ju vara den första :)

  SvaraRadera
 5. Hej Lovis,

  Är du inne på ett par GG så kolla även Kent som är framtagen just för att vara en sko i two-tone utförande. Jag skall beställa ett par i svart + svart alligator i februari då jag är i London. :)

  http://www.gazianogirling.com/kent.html

  /Shoeman

  SvaraRadera
 6. Shoeman

  Kent, med krokodil, mycket snyggt, krävs en del personlighet för att komma undan med dessa. Vad har man lämpligen för plagg till ett par sådana, känns för min del inte som en sko för kontoret, eller? Från den ena till den andra, vad var din känsla för EG Top Drawer Gladstone, i mitt tycke världens vackraste sko? http://www.leathersoulhawaii.com/2009/12/20/edward-green-top-drawer-gladstone/

  SvaraRadera
 7. Hej Lovis,

  Nej det är en ren festsko som bärs till blå eller svart kostym, inte mycket annat.

  EGs Gladstone är en av de snyggaste cleana oxfords jag sett, jag har länge spanat in dem. På den där bilden ser du också vad jag menar med fiddle waist som återfinns i deras top drawer.

  /Shoeman

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails