lördag 1 oktober 2011

Edward Green Westminster

En av skovärldens absolut vackraste skomodeller är Edward Greens dubbla munksko ”Westminster”. Med sina klassiska men ändå superbt lockande former så tillhört de en av de absoluta favoriterna. Ni som följer bloggen vet att jag hyser en viss aversion mot munkskor, jag tycker det kräver oerhört mycket av tillverkaren för att det skall bli helt rätt med dessa skor som hamnar mittemellan det informella och formella. I skrivande stund finns det endast två tillverkare jag skulle överväga vid inköp av dubbla munkskor: Edward Green och John Lobb. Nedan följer några fina utföranden av Edward Green Westminster.  


10 kommentarer:

 1. Jag gillar munk-skor! Dock föredrar jag de dubbelmunkarna vars spännen sitter ihop mer som tex GGs variant Oakham (endast på Bespoke England)
  http://www.bespoke-england.co.uk/collections/all-products/products/oakham-vintage-cherry-and-pin-grain-tg73

  samt John Lobbs Chapel:

  http://leathersoulhawaii.com/2009/05/29/john-lobb-chapel-in-dark-brown-museum-calf/

  SvaraRadera
 2. Hej Claes, jag väntar fortfarande på att G&G skall lansera en "riktig" dubbel munksko, den där som de tog fram till Bespoke England är lite sisådär... men smaken är som baken!

  JL-monksen är underbara...

  SvaraRadera
 3. Håller med om att det är en "knepig" modell som hamnar mitt mellan formellt och informellt. Av den anledningen så funderar jag på att köpa ett par i mocka, äger inga än, men samtidigt så skulle nog ett par i ljusare läder vara grymma efter ett par års användning.

  GG munkskor var nog första modellen från dem som inte varit snygg...tyckte inte JL-monksen var så värst snygga heller. Blev en konstig linje när "flärpen" hade en helt rak skärning. Snyggaste jag sett är nog EG som inlägget handlar om tätt följd av C&J Lowndes och med tanke på priset vinner nog C&J en upphandlig :-)

  SvaraRadera
 4. GG lanserar en ny dubbel monkstrap i dagarna som ar deras egen och inte ett sammarbete med Bespoke-England. Betydligt mer traditionel och inte sa "lobbig".

  SvaraRadera
 5. Hej!

  En helt ovidkommande fråga, men är det någon som vet något om svenska randsydda skor ? Att det inte finns längre vet jag, men när försvann de ?

  SvaraRadera
 6. Håller med Jocke om att CJ Lowndes är schysst, beställde dock Oakham i Vintage Rioja för ett par veckor sedan men funderade lite på CJ istället med de föll framför allt på att de inte har så spännande färger.

  Ska bli intressant att se GGs "riktiga" dubbelmunk om det stämmer som Anonym säger att det är på G!

  SvaraRadera
 7. Santonis modell "Jadwin" är en randsydd dubbel munksko som är fantastiskt vacker.

  På grund av att bakre spännet är mer vinklat samt att flärpen med spännena täcker större del av vristen håller jag dem som favoriter

  http://pds.exblog.jp/pds/1/200908/22/30/e0191630_1455265.jpg

  SvaraRadera
 8. Här har ni en bild på GGs nya:

  http://www.styleforum.net/t/236162/gaziano-girling-appreciation-shoo-porn-theard/1335#post_4868659

  SvaraRadera
 9. Schyssta "lazy man's oxfords"! På tiden!

  SvaraRadera
 10. Ja, kul att de har faux-laces a la Cleverly!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails