måndag 14 juni 2010

Läderbälten från Equus Leather


Equus Leather är ett litet företag som tillverkar handgjorda bälten och andra läderaccessoarer. Efter att ha kikat runt efter omdömen i olika forum och kollat in hemsidan så bestämde jag mig för att beställla tre skärp.  Jag är ju som ni vet svag för små tillverkare som gör saker och ting för hand! Jag fyllde i bredd, längd, vilken typ av spänne, färg, modell etc, precis som beställningen vid en made-to-order-sko.För det första måste jag säga att jag var imponerad av servicen jag fick i samband med beställningen. Inom några timmar fick jag ett personligt mejl från en av ägarna, Charlie, där han (tror det är en han i alla fall) frågade om det var något jag undrade över kring min beställning. Och här gjorde jag faktiskt en korrigering i min order då jag insåg att standardbredden på skärpen är något för litet. Inga problem att ändra i efterhand!


Efter några veckor fick jag sedan ett mejl från Charlie igen som sade att skärpen var på väg. Några dagar senare dök skärpen upp. De hade exakt den där handgjorda känslan jag var ute efter. Och lädret är av god kvalitet, från namnkunniga garveriet J&E Sedgwick & Co. Jag har ännu inte hårdtestat dem för att se hur de står sig i längden, men jag känner ändå att jag kan rekommendera denna lilla, och prisvärda, tillverkare av handgjorda läderskärp.

Länk:
http://www.equusleather.co.uk/

12 kommentarer:

 1. Tack så mycket - exakt vad jag letade efter!

  SvaraRadera
 2. Det låter spännande, men vad brukar priset landa på? Hoppas att det inte blir 400 Euro/pund per bälte.

  SvaraRadera
 3. Vad kostade kalaset?

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Detta har inget med ditt inlägg att göra. Jag ville bara tacka för de tips du gav mig i tidigare kommentatorsfält angående skoköp. Jag bestämde mig efter dina råd att satsa på en sko från C&J. Blev en mörkbrun av modell Edgware. Jag är jättenöjd med skorna samt bemötandet i deras butik på Jermyn Street. Service och kvalité, som det ska vara. Tack!

  Över till en fråga. Jag har kollat på kostym och sprang då på märket Caruso. Har du någon erfarenhet eller kunskap om detta märke? Bra, dåligt? Hur är det jämfört med Corneliani?

  SvaraRadera
 5. IV, Anonym 1; Bältena är mycket prisvärda. Från £30 och upp till £100 för det fodrade bältet som uppenbarligen är det som det krävs mest arbete med.

  Anonym 2; Kul att du är nöjd med tipsen och ditt köp! Jag har inte någon Caruso, jag tror det bara är Gabucci som säljer dem i Sverige. Men jag är nyfiken på dem! Hör gärna av dig om du köper en av deras kostymer.

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset! Ska nog prova att beställa ett skärp därifrån.

  I övrigt tänkte jag höra om dig synpunkter på Sutor Mantelassi? Bra, dålig, värt sitt pris?

  Går det att "lägga" på en ny lädersula på C&J,G&G eller Sutor när/om de är "slut"?

  SvaraRadera
 7. Hej Robert, jag har personligen svårt för Sutor Mantelassi. Det är lite för mycket mode för min smak. Pratar vi skor med mer flamboyant framtoning föredrar jag Corthay (fransk tillverkare).

  Det går att sula om alla högkvalitativa skor. Gaziano & Girling, Edward Green och en del andra premiumtillverkare erbjuder dessa tjänster själva; man sänder in skorna till dem och får dem renoverade. Crockett kan du sula om hos en duktig skomakare (kolla så de har mästarbrev och erfarenhet av C&J först).

  SvaraRadera
 8. Tack för svaret.

  SvaraRadera
 9. Hur verkar kvaliteten vara på bältena nu när du har avänt dem ett tag ?

  Leif

  SvaraRadera
 10. Hej, jag roterar många bälten så jag har faktiskt inte kunnat avgöra kvalitén ännu!

  SvaraRadera
 11. Jag har precis beställt två bälten därifrån. Verkar ju vara oslagbar kvalitet för ett mycket bra pris! Något litet roligt att se fram emot nu i höstmörkret.

  SvaraRadera
 12. Ok, så nu, ett drygt år senare då? Håller bältena kvalitet?

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails